Υστεροσκόπηση πριν το IVF

Υστεροσκόπηση πριν το IVF

Η υστεροσκόπηση πριν από την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι από τις σημαντικότερες διαγνωστικές εξετάσεις και πρέπει να γίνεται αν στοχεύουμε υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Με την υστεροσκόπηση γίνεται έλεγχος της κοιλότητας της μήτρας που θα δεχτεί το έμβρυο.

Συχνές Ερωτήσεις για την Υστεροσκόπηση πριν το IVF

Τι είναι η υστεροσκόπηση;

Η υστεροσκόπηση είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στον ενδοσκοπικό γυναικολόγο να δει μέσα στον τράχηλο και στην κοιλότητα της μήτρας. Η υστεροσκόπηση γίνεται χρησιμοποιώντας το υστεροσκόπιο, ένα λεπτό σωλήνα (με διάμετρο από 3 έως 10 χιλιοστά) με κάμερα και φως. Η προβολή της εικόνας γίνεται σε μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Η εισαγωγή του υστεροσκοπίου δεν απαιτεί χειρουργικές τομές αφού η εισαγωγή του γίνεται από φυσιολογικές οπές του σώματος, τον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας.

Γιατί οι γυναίκες με υπογονιμότητα χρειάζονται υστεροσκόπηση πριν την εξωσωματική γονιμοποίηση;

Προβλήματα στο εσωτερικό της μήτρας όπως πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις και ανατομικές ανωμαλίες της μήτρας είναι από τους πιο σημαντικούς λόγος υπογονιμότητας και αποβολών. Δεν μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε ένα κολπικό υπερηχογράφημα ή μια υστεροσαλπιγγογραφία γιατί δεν μπορούν να δουν αυτά που βλέπουμε με μια υστεροσκόπηση. Σε περίπτωση που γίνει διάγνωση κάποιου  προβλήματος, επεμβατικά με την υστεροσκόπηση μπορεί αυτό να λυθεί.

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι πάνω από το 25% των γυναικών που είχαν μία αποτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στην μήτρα, το οποίο όταν λύθηκε με επεμβατική υστεροσκόπηση το ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Τι πρέπει να κάνω;

Ο σκοπός σας είναι να αποκτήσετε ένα υγείες παιδί το συντομότερο δυνατό. Επικοινωνήστε με τον ιατρό Dr. Παππά Ασημάκη, κάντε ένα αναπαραγωγικό πλάνο επιτυχίας και προγραμματίστε ένα υστεροσκοπικό έλεγχο σε περίπτωση που χρειάζεται να προβείτε σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Στόχος μας είναι να διορθώσουμε τα αίτια της υπογονιμότητας και να εφαρμόσουμε την θεραπεία που αρμόζει στα δικά σας δεδομένα ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.